Swansea

Swansea is de stad van Zuid-Wales en wat voor een. Gelegen aan de kust is het namelijk een echt sfeervolle stad wat van alles wel wat heeft. Als u op zoek bent naar een stukje authentiek Wales dan zit u hier helemaal goed. Het prachtige en indrukwekkende centrum met vele historische bouwwerken nemen u meteen mee terug in de tijd. Het is niet voor niets dat veel mensen ook een stedentrip Swansea boeken, want er is veel te beleven. Met het prachtige centrum waar je heerlijk kunt shoppen en uit eten kunt gaan in een van de traditionele restaurants. Daarnaast natuurlijk vele pubs waar je een heerlijk avondje uit kunt gaan. Wil je wat meer van de geschiedenis van Swansea en Wales ontdekken dan zit je hier ook uitstekend. Vele grote, maar ook een paar leuke kleine musea nemen je mee terug in de tijd. Leer hier de geschiedenis van het unieke land kennen en verbaas je over deze rijke geschiedenis. Een geschiedenis met vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Of je nu een dagje boekt of een week, Swansea city is een echte aanrader.Booking.com

Hotels in Swansea

Er zijn vele leuke hotels te vinden in de stad Swansea. Het leukst vinden wij toch wel om een lekker authentiek hotel te boeken in het centrum van deze prachtige stad. Deze hotels ademen nog de oude sfeer uit en zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel. Tegenwoordig kan je met de reviews hierbij ook meteen kijken of ze wel goed onderhouden zijn en wat de plus en minpunten van de diverse hotels zijn. Swansea telt ook een paar moderne nieuwe hotels voor degene die toch van wat meer luxe en ruimte houden.
Booking.com

Vele hoogtepunten in deze stad

Letterlijk en figuurlijk vind u hier vele hoogtepunten terug. Met een paar prachtige bouwwerken zoals de Castle square waarbij je de ru├»nes van Swansea Castle kunt bewonderen, het Swansea Grand Theatre en Mary’s Church om er een paar op te noemen. Elk met hun eigen verhaal en elk met hun unieke elementen. Voor degene die wel van een wandeling houden is het dan ook een heerlijke stad om doorheen te lopen. Door de ligging van de stad aan het water de Swansea Bay (hoe origineel natuurlijk) is het uitzicht prachtig. Ze hebben hier dan ook een lange boulevard gebouwd welke maar liefst 8km lang is. Aan de boulevard kan je van alles ondernemen. Zeker in de zomerperiode zijn er talloze leuke activiteiten aan het op het water te doen. Ook een bezoekje aan het Swansea museum is zeker een aanrader. Je vind hier namelijk niet alleen de geschiedenis van de stad en het land Wales in terug, maar ook vele andere kunstwerken.

Swansea City

Soccer oftewel voetbal is een echte nationale sport in Wales Engeland. Met de voetbalclub Swansea City vind u dan ook een voetbalclub welke super populair is in Wales. De laatste jaren presteren ze ook goed in de Premier league. Als u een voetballiefhebber bent dan raden we u ook aan om een keer zo’n wedstrijd mee te maken. De prijzen voor een los ticket zijn acceptabel, en als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt. De sfeer die in het stadion van Swansea City hangt is niet vergelijkbaar met een wedstrijd in Nederland. Echt een aanrader dus om hier een bezoekje aan te brengen.

Wales
Logo
Shopping cart